1ª edició.
(maig 1999)

Poblacions col·laboradores

 

salutació:
Aquest Ier Festival Internacional de Teresetes vol ésser la base d'un enriquiment entre pobles de la Mediterrània en un intercanvi mutu mitjançant una de les primeres manifestacions d'identitat de l'home: el teatre, i d'aquí el vellíssim costum de donar vida als objectes. En aquest primer any, les companyies convidades ens arriben des de la Romanya, Catalunya, Sardenya, Marsella i, juntament amb les companyies de Mallorca, ens oferiran una visió del panorama actual tereseter. Agraïm a tots els qui ho han fet possible i desitjam que la participació en aquesta i futures convocatòries faci del Festival un instrument per a la recuperació i transmissió d'una de les formes més popular de les arts escèniques que conformen el patrimoni cultural col·lectiu. Per tant, us convidam a passejar-vos pel Festival, aquests dies de primavera, amb els sentits ben oberts, aprofitant l'oportunitat de fruir d'uns espectacles on l'entreteniment i la diversió estan garantits. Per molts d'anys.

Companyies Participants 
         
 
OS MONICREQUES DO POBO (Mallorca)  
MIGJORN TEATRE DE TITELLES (Mallorca)
TORNASSOL (Mallorca)  
LA FANFARRA (Catalunya)
JORDI BERTRAN (Catalunya)  
IS MASCAREDDAS (Sardenya, Itàlia)
TALLER DE TERESETES  (Mallorca)  
NOMAD THEATER - POME DE PI (Marsella, França)
LA CÓNICA / LA CÓNICA  (Catalunya)  
LA UNIVERSAL (Catalunya)
ELS TRES TRANQUILS (Mallorca)  
FUNDACIÓ LLONOVOY BRÖTHER (Mallorca)
ARRIVANO DAL MARE! (Cervia, Itàlia)
 

 
   
Activitats complementàries
 
 
   
Exposició "Revival S'estornell"

Exposició a cura d'Antoni Rotger. Fotografies, papers, filmacions, teresetes... Una exposició-document per conèixer i recordar el teatre de teresetes a la Mallorca dels 70 i 80. I per reviure-la, cada horabaixa comptarem amb la presència d'en Pep Banyo, fundador de S'estornell que ens deleitarà amb les seves pinzellades.

Pep Banyo
 
   
Homenatge a "Els Tres Tranquils"

En primer lloc, tindrem convidat l'escriptor G. Janer Manila, qui ens parlarà de l'Art dels titelles, del bell ofici de moure els titelles i donar-lis vida i de l'antiga tradició del peregrinatge per les festes dels pobles. Per acabar, disfrutarem de la lectura dramatitzada del sainet de Joaquima Faidella "Un Pagés molt viu", amb direcció de Miquel De Marchi.

   
Curs de formació: Ombres, titelles i espais imaginaris

A cura d'Antoni Rumbau.

 

Serveis Culturals Assistència Palmesana. C/ Ramon LLull, 11 -07001 Palma de Mallorca. Telf. +34971726008
© 2000-2001 - Disseny MDM Produccions