3ª edició.
(del 7 al 20 de maig de 2001)

Poblacions participants
salutació:
Teresetes, ombres, bunraku, autòmates, elements indispensables per construir els contes i repertoris, les imatges d'un teatre que s'anima a través de la manipulació de tot allò que en la realitat és inanimat. És natural en aquest doble joc, en aquest fascinant fenomen, que l'espectador es retrobi amb un plaer profund, primigeni, un plaer nascut de la contínua confusió del que és real i del que és imaginari. A vegades succeeix que el plaer resulta tan intens que tenim la il·lusió que cada objecte pot tenir vida, pot alliberar-se de l'actor que el manipula i arribar a ser autònom. Aquesta situació màgica és possible tan sols en un teatre en el qual l'esperit de l'espectador projecta sobre les formes en moviment la seva innata voluntat de concretar les imatges en pensament.


Giampaolo Bovone.
President de la "Associazione Peppino Sarina - Amici del Burattino".
   


Companyies Participants:


COMPAGNIA
WALTER BROGGINI.
(Itàlia).

 
LABORATORIUM ZJAWISK.
(Polònia).

MÔ TEATRE.
(Menorca).

 
PLANSJET.
(Bèlgica).

POME DE PI.
(Mallorca).

 
ROCAMORA.
(Catalunya).

ROD BURNETT.
(Anglaterra).

 
S'ESTORNELL.
(Mallorca).

SEBASTIÀ VERGÈS.
(Catalunya).

 
ELS TRES TRANQUILS.
(Mallorca).

EUGENIO NAVARRO.
(Catalunya).

 
TXO.
(País Basc).

LES POUPÉES BÀRBARES.
(França).

     

Calendari d'actuacions


Activitats complementàries:

Conferència: "Apuntes para un tratado de cocotología, de Miguel de Unamuno".
A cura de JOSEP MARIA GÓMEZ.
  Dia 7 de maig a les 20 hores a la sala d'actes de l'edifici Sa Riera de la UIB. No serà una conferència tradicional, ans un acte divertit i participatiu que consta de dues parts en què es fa un recordatori de la vida, obra i passió per les figures de paper de Miguel de Unamuno; i un estudi entre burlesc i seriós de la cocotte (corbata de llaç) , ja que la cocotologia és una ciència.
Curs de formació: Taller de teresetes de paper.
A cura de: JOSEP MARIA GÓMEZ.
  Dies 8, 9, 10 i 11 de 18 a 22 hores, i dia 12, de les 10 a les 14 hores. Sala d'actes de l'edifici Sa Riera de la UIB. Curs pràctic que tractarà l'ensenyament de la papiroflèxia a l'escola i mostrarà com construir escenografies, màscares, barrets, guariments del cos i teresetes de paper. També es farà esment de la construcció de llibres animats, així com de la lectura i interpretació d'aquests llibres. Informació i matrícula: 971173014/ 172410/ 172413/ 172417.
Exposició "Els titellaires catalans".
  Inauguració dia 10 de maig a les 20 hores, pati del Centre Cultural "Sa Nostra". Oberta fins el dia 2 de juny. Amb la voluntat de difondre el teatre de titelles i l'ofici de titellaire, aquesta exposició, promoguda per UNIMA Catalunya, pot presumir de tenir-hi representades pràcticament totes les formacions professionals de Teatre de Titelles del Principat, d'aquí el seu nom. S'hi acullen els més variats estils i tècniques de manipulació, com a mostra de l'ampli ventall que compon aquest antic i alhora modern Art Escènic. 
       Serveis Culturals Assistència Palmesana. C/ Ramon LLull, 11 -07001 Palma de Mallorca. Telf. +34971726008
© 2001 - Disseny MDM Produccions