4ª edició.
(del 6 al 19 de maig de 2002)


salutació:

Fa ja algun temps jugava a construir poemes visuals, després canviant els seus significats vaig començar a dinamitzar-los. Totes aquelles experiències conduïren el meu interès pels dibuixos animats i el teatre de teresetes, com a possibilitats per obtenir i dinamitzar imatges. Em vaig interessar especialment pel teatre d'ombres. Per poder fer reals les meves visions vaig haver d'analitzar tots els seus recursos treballant tant en ombres com amb la llum, la qual vaig poder animar amb bastant de precisió. És cert que la llum reflecteix el contorn del mirall a més de mantenir-ne la forma. He experimentat amb pantalles naturals i artificials, així com amb diferents tipus de llum, sobretot la solar, la lunar, la claror de les flames i una gran varietat de bombetes de colors. Darrerament he tornat a treballar amb les ombres aprofitant les característiques dels objectes: ombres electrostàtiques, magnètiques, gravitals. L'abril de 2002 he realitzat a Roma les primeres proves del que es podria anomenar teatre gràfic amb gran èxit. A Palma intentaré utilitzar vidrieres biològiques ombrejades. Esper que tot surti bé.
Tadeusz Wierzbicki.


   
 
 
Calendari d'actuacions


Activitats complementàries:
Exposició "MÀSCARES DE LLUM" de Tadeusz Wierzbicki.
Sala de Paper del C.C. "Sa Nostra"
Del 6 al 11 de maig De dilluns a divendres de 10:30h a 21h, dissabte de 10:30 a 13h
  Tadeusz Wierzbicki, diplomat a l'Acadèmia del Teatre de Bialystock, és poeta i director d'escena. Fundador de la companyia Laboratorium Zjawisk, on ha pogut dur a terme les seves experimentacions lumíniques. Començà la seva recerca sobre les propietats del llum a partir de la incògnita que per a ell suposava el fenomen que a Polònia es coneix com Leverets, una reflexió sobre el llum solar que el nens, als seus jocs, projecten damunt miralls. Fruit de molts anys d'investigació són les màscares i formes que ens presenta en aquesta exposició, no són aquestes unes màscares convencionals, sinó construïdes a partir d'ombres i llum projectada.
Curs de formació: TALLER D'OMBRES ELECTROSTÀTIQUES. VIDRES DE COLORS. A cura de Tadeusz Wierzbicki
Edifici Sa Riera de la UIB. Dies 7, 8, 9 i 10 de maig de 18:00 a 22:00 hores i dia 11 de maig de les 10:00 a les 14:00 hores Taller de teresetes de paper.
A cura de: JOSEP MARIA GÓMEZ.
  Mitjançant aquest curs formatiu, s'ensenyarà l'ús de la pantalla electrostàtica, que serveix per crear la composició d'una imatge. Però l'intenció inicial de crear una imatge, pot donar lloc a successives composicions de moltes imatges, animades segons la intenció dels participants del taller, convertits en artistes. Tadeusz enriquirà el curs amb l'experiència que dóna ser un incansable investigador de les propietats poètiques i expressives del llum. Informació i matrícula: 971-173.014/ 172.410/ 172.413/ 172.417
Cercaviles.
  Dijous 16 de maig 17:00 hores. Itinerari. Plaça del Pes de la Palla, Plaça de Sant Francecs, Plaça de Sta Eulàlia., Cort, Colom, Plaça Major, Sant Miquel, Oms fins els Jardins de La Misericòrdia.
       

Serveis Culturals Assistència Palmesana. C/ Ramon LLull, 11 -07001 Palma de Mallorca. Telf. +34971726008
© 2000-2002 - Disseny MDM Produccions